Bæredygtig brugt it

Flere og flere sælger deres brugte it udstyr til virksomheder der kan videre sælge de ting som man ikke selv kan bruge fordi man har skiftet alle computere og diverse it udstyr ud med det nyeste nye – det er der selvfølgelig gode grunde til, ikke bare får man lidt tilskud til at købe det sidste nye nye it udstyr, men man skåner også miljøet, da de virksomheder som opkøber brugt it udstyr, enten bruger komponenter som reservedele eller sælger it udstyret renset for data videre til nogle der kan anvende det – det er det man kalder bæredygtig it genbruge frem for bare at smide ud.
Jeg selv har da også haft købt noget brugt it-udstyr, da mit eget ikke kunne mere – så ved at jeg solgte mit gamle udstyr og købte noget nyt gammelt it udstyr, så fik jeg jo et tilskud til mit nye brugte it udstyr, ved at sælge mit gamle.

Det er ikke kun computere der kan sælges, men alt det der kommer ind under it udstyr kategorien, og det kan være alt fra kabler, komponenter, servere og hvad der nu ellers hører til. Der er selvfølgelig også visse foranstaltninger man skal være ops på, hvis man selv vil skille sig af med sit gamle it-udstyr, for der er mange penge der går tabt, fordi at over halvdelen af elektronikaffald skrottes forkert og ender uden om systemet – uden at blive genanvendt.
Heldigvis har disse brugte it-udstyr forhandlere sat sig grundigt ind i hvordan man skaffer sig af med de it dele som man ikke længere kan finde en anvendelighed for, for selvom det er de fleste ting der kan genanvendes, så er der ting der ikke længere funktionerer eller kan anvendes, og de skal jo så skrottes rigtigt efter gældend forskrifter.
Et eller andet sted syntes jeg det er en god ordning, at der er nogen der opkøber, sælger og skrotter brugt it-udstyr, så vi på den måde kan sige at vi i Danmark har bæredygtigt it.