Smykker til kvinder: Hvad er de værd for dig?

Du kan være sådan en person, som der går rigtig meget op i smykker til kvinder, hvor du kan bruge lang tid på at finde ud af, hvad det er for nogle smykker, som du skal give til din udkårne eller din veninde – måske er det endda en interesse for dig, så du følger meget med, hvad der kommer på markedet af den slags fra de forskellige brands, og du ved lige, hvornår der kommer nye kollektioner.
Længe var det endda også din drøm at komme til at arbejde med smykker, for du ejer en hel del selvom, selvom det er til kvinder – men man skal jo som bekendt samle på noget.
Men du kan også tilhøre den grøft, hvor du synes, at priserne er presset uhyrligt højt op, og det næsten er kunstigt, fordi der ikke er rubiner eller andet i dem, så du synes, det er en flokmentalitet, få folk halser efter at anskaffe sig de nyeste smykker.
Men man kan i hvert fald ikke løbe fra, at det med smykker til kvinder er noget, som der har eksisteret i ikke bare flere hundrede år, men endda tusinde år.

Smykker til kvinder forandrer sig gennem tiden

Man kan jo bare stille du ud på en mark med en metaldetektor og se, om man skulle kunne finde nogle arkæologiske fund, og så, hvis der er bid, så er det formentlig nogle, som der er smykker.
Det siger noget om, hvad der har haft værdi, siden man har gemt dem, så de ikke skulle falde i hænderne på fjenden, og man så bare aldrig har haft mulighed for at hente dem igen.
Det er da så også klart, at udviklingen har smykker har antaget mange former, og der er mange, som der arbejder med at kreere nye designs, og det stopper heller aldrig.
Men derfor ser man også inspiration høstet fra tidligere tider, og mange smykker sidder stadig de samme steder på kvinder, som de gjorde for mange år siden: På hænderne, på fødderne, fingrene, halsen og så videre.
Så nogle ting forandrer sig, mens andet er det samme.